Schilder

Wat kost een goede schilder?

Je huis moet worden geschilderd, maar je twijfelt nog of je een schilder in gaat huren of dat je zelf aan de slag gaat? In deze blog informeren wij je verder over de kosten die een goede schilder rekent.

Het is gebruikelijk om in het schilderswereldje een uurtarief te vragen, maar dit uurtarief is afhankelijk van een aantal factoren. Niet ieder bedrijf vraagt namelijk om een uurtarief. Sommige schildersbedrijven rekenen per m². Natuurlijk zijn er meerdere factoren die een rol spelen. Zo spelen ook de ervaring van de schilder en de leeftijd mee.

Prijs schilder

Het soort schilder dat je wilt inhuren heeft veel invloed voor de prijs. Wil je binnen of buiten laten schilderen? Hiervoor heb je verschillende schilders. Als je een binnen schilder wilt inhuren zijn de kosten gemiddeld € 25,00 tot € 30,00 per m² of er wordt een uurtarief gerekend van € 30,00 tot € 40,00. De prijzen verschillen erg omdat schilderwerk dat gedetailleerd is meer tijd vergt. Bij het schilderen van grotere oppervlaktes rekenen schilders meestal een uurtarief.

Schilderskosten

Als je een schilder in wilt huren is natuurlijk de prijs een belangrijke factor die meespeelt. Als je de een goede schilder zoekt die past binnen het door jouw samengestelde budget zijn hier een aantal dingen om rekening mee te houden.

Bepaal hoeveel erg precies geschilderd moet worden.

Als je de precieze prijs wilt berekenen meet dan eerst uit hoeveel meter er geschilderd moet worden. Dan kun je bij het aanvragen van een offerte een specifiek aantal meters geven en krijg jij zo een reële offerte.

Vraag naar offertes

Om een prijsindicatie te krijgen moet je een offerte opvragen, zoek op bijvoorbeeld een schilder in Amsterdam en ga prijzen vergelijken.

Bekijk reviews

Als je een goede schilder in armen wilt nemen is het natuurlijk belangrijk dat deze betrouwbaar is en kwaliteit aflevert. Lang leve Google, zoek het schildersbedrijf dat je voor ogen hebt op en ga kijken welke klanten reviews dit bedrijf heeft gekregen. Zo ben je verzekerd van een juiste keuze.

Als je meer tips wilt over het vinden van de juiste schilder en de kosten die hieraan verbonden zijn kun je dit opzoeken op Nu.nl.